PDF Drukuj Email


SERY ??TE DOJRZEWAJ?CE

Nasze SERY to najlepsze ?rd?o wapnia, bia?ka, witamuny A i D oraz witamin z grupy B. Tradycyjne metody wytwarzania w wannach serowarskich przez do?wiadczonych serowar sprawiaj?, ?e ka?dy proponowany przez nas ser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia - nie tylko dla smakoszy. Mo?na dodawa? je do kanapek, zapiekanek, sa?atek oraz jako posypk? do zup czy sosw. Produkujemy ich wiele, zaczynaj?c od tych bardziej popularnych, jak GOUDA, MORSKI czy BA?TYCKI. Prawdziw? wykwintno?? smaku odnale?? mo?na w serze OZORKOWSKIM, dla ktrego staramy si? o przyznanie okre?lenia Chronione Oznaczenie Geograficzne, ze wzgl?du na wyj?tkowy w smaku surowiec ( charakterystyczny tylko dla naszego regionu ) oraz stosowan? - w?a?ciw? tylko dla nas - technologi?.

By zadaowoli? naszych klientw, storzyli?my rwnie? ekskluzywn? seri? serw : JA?NIEPA?SKI, SARMACKI i MAGNACKI.

SER JA?NIEPA?SKI : dojrzewa d?ugo po to, aby zachwyci? owalnymi oczkami. Charakterystyczny pikantny smak ze s?odkawo-orzechow? nut? trafia w najbardziej wyrafinowane gusta.

SER SARMACKI : w trakcie dojrzewania uzyskuje ?agodny, aromatyczny, lekko s?odkawy smak, za? elastyczna konsystencja pozwala wykonywa? wykwintne kompozycje kulinarne.

SER MAGNACKI : jego klasyczny smak zosta? wzbogacony dodatkiem specjalnie dobranych zi?, co sprawia, ?e bukiet smakowo - zapachowy jest wyra?ny i zdecydowany, a zarazem unikalny. Daniom ?agodnym nadaje charakteru, za? z tymi pikantnymi tworzy harmoni? smakw.